Global Azure Bootcamp 2016

woensdag 09 mrt 2016

Ook in 2016 was er een Global Azure Bootcamp. We hadden een aantal locaties in het land geregeld waar jullie deel konden nemen aan dit unieke event.

De Global Azure Bootcamp is een wereldwijd event (150+ locaties) op zaterdag 16 april waarbij men kennis kan maken met Microsoft Azure en er hands-on ervaring mee opgedaan kan worden.

De doelgroep van de bootcamp verschilde per locatie.

Gedurende een hele dag stelden wij jullie in de gelegenheid om, onder begeleiding van ervaren Azure specialisten, wegwijs te worden in de omvangrijke wereld van de Microsoft Cloud.

Je kon je per track/locatie inschrijven

Track Locatie Sponsor/host Registratielink
Service Fabric Hilversum Xpirit Agenda en inschrijving
Internet of Things (IoT) Amstelveen Atos Agenda en inschrijving
PaaS voor beginners Utrecht Betabit Agenda en inschrijving
PaaS voor beginners Eindhoven Betabit Agenda en inschrijving
PaaS voor beginners Rotterdam Betabit Agenda en inschrijving
IaaS (geannuleerd) Amstelveen Inovativ Agenda en inschrijving

Het programma liep over het algemeen van 10:00u tot 16:00u, maar kan per locatie iets afwijken. Tot slot vond er een speciale globale competitie plaats gedurende de dag (ieder locatie besloot zelf op welke manier er werd meegedaan aan deze competitie). Ook waren er, net als voorgaande jaren, veel prijzen te winnen. Kortom, een leerzame maar vooral ook leuke dag!

Het was noodzakelijk om een eigen laptop mee te nemen en daarop alvast het volgende te installeren:

Naast het installeren van bovenstaande software vroegen wij je ook te zorgen voor een eigen Azure Subscription. Als je een MSDN abonnement hebt dan heb je recht op een bepaald bedrag per maand dat je mag besteden aan het gebruik van Microsoft Azure resources. Je kunt dit doen door in te loggen op https://msdn.microsoft.com/subscriptions/manage/ en dan te kiezen voor Activate Microsoft Azure. Heb je geen MSDN subscription dan kun je je inschrijven voor een gratis trial. Je doet dit op http://azure.microsoft.com/en-us/pricing/free-trial/ .

Uiteraard was deelname aan dit event gratis