WAZUG NL 60: Ordina

donderdag 03 okt 2019 in Nieuwegein

Donderdag 3 oktober 2019 was er een bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Dit keer was Ordina zo vriendelijk om de locatie in Nieuwegein te sponsoren. Ook dit keer stonden er weer twee interessante sessies op het programma!

De agenda zag er als volgt uit:

17:30u Inloop & ontvangst

18:00u–18:30u Diner

18:30u–18:35u Welkomstwoord

18:35u–19:30u Sander Berkouwer en Raymond Comvalius - Password-less: Weg met wachtwoorden voor dagelijks gebruik

De Microsoft marketing machine draait op volle toeren om het laatste nieuws op identiteits- en beveiligingsgebied onder de aandacht te brengen: Password-less. Raymond Comvalius (Windows IT Pro MVP) en Sander Berkouwer (Enterprise Mobility MVP) tonen de mogelijkheden rondom Windows Hello for Business, Single Sign-on, Azure AD en FIDO2. Door deze mogelijkheden in te zetten kunnen we er voor zorgen dat medewerkers minder vatbaar zijn voor gelekte, gekraakte, gephishte en afgeluisterde aanmeldgegevens. Door onder de motorkap te kijken wordt zeer goed duidelijk hoe password-less een antwoord biedt voor dag-tot-dag wachtwoorden en eindelijk licht biedt aan het eind van de lange donkere tunnel die we in het mainframe-tijdperk zijn ingestapt toen we wachtwoorden gingen gebruiken.

19:30u–19:40u Korte pauze

19:40u–20:40u  Xander Gijtenbeek en John Bruin (Ordina MTech) - Ongebruikelijke inzichten met Application Insights

Application Insights is een uitbreidbaar APM-service (Application Perfomance Management) systeem van Microsoft. De service is bedoeld om je te helpen de prestaties en bruikbaarheid van jouw apps continu te verbeteren, maar is ook uitbreidbaar! Op het Application Insights portaal krijg je met diverse soorten grafieken inzicht in de verzamelde gegevens. In deze sessie willen we je inspireren door te laten zien hoe eenvoudig deze service je nieuwe en ongebruikelijke inzichten kan geven in jouw zelf gedefinieerde metrieken.

20:40u–21:15u Borrel

Locatie:
Ringwade 1
3439 LM Nieuwegein

Downloads

Van dit evenement zijn de volgende downloads beschikbaar: