WAZUG NL 53: Winvision

donderdag 13 dec 2018 in Nieuwegein

Donderdag 13 december 2018 was de 53e bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Dit keer was Winvision zo vriendelijk om de locatie in Nieuwegein te sponsoren. We hadden weer twee sprekers bereid gevonden om de avond te vullen met interessante sessies.

De agenda zag er als volgt uit:

17:30u Inloop & ontvangst

18:00u - 18:30u Diner

18:30u - 18:35u Welkomstwoord 

18:35u - 19:30u Sessie 1: Arjan Cornelissen (Work Together) - Protecting your data with Azure AD

Steeds meer bedrijven maken gebruik van Azure AD. Niet alleen voor Office 365, maar ook om diverse externe applicaties te benaderen. In deze sessie wil ik jullie meenemen naar de mogelijkheden die Microsoft biedt om al deze applicaties veilig te houden en de medewerkers toch de eenvoud te geven. Met 1 inlog komt ook het gevaar dat zodra deze credentials in de verkeerde handen zijn gekomen alle applicaties bereikbaar zijn. De hoeveelheid phishing emails en social engineering pogingen zijn alleen maar groter geworden, dus hoe kunnen we de applicaties dan toch veilig houden?

Tijdens de sessie zullen we kijken naar onder andere Multifactor Authenticatie, Azure Conditional Access, Azure Identity Protection en passwordless authenticatie. Bij al deze mogelijkheden staan we even stil wat het inhoudt en hoe het geconfigureerd kan worden.

19:30u - 19:40u Korte pauze

19:40u - 20:40u Sessie 2: Johan Hoek en Frank van Houten (Winvision) - Digital Twins

De nieuwste toevoeging aan het Microsoft IoT landschap is het Azure Digital Twins platform. Met dit platform kan de fysieke wereld worden gemodelleerd in een digitale omgeving, zodat de data van de echte wereld wordt verwerkt in de digitale tegenhanger. Denk hierbij aan het real-time meten van de bezettingsgraad van een gebouw of het analyseren van het energieverbruik in een fabriek. Maar hoe communiceer je met de digitale wereld? Hoe wordt de data ontvangen, verwerkt, verrijkt en getoond? In deze presentatie duiken we in de volledige keten, van sensor tot beeldscherm.

20:40u - 21:15u Borrel

Locatie:

Marconibaan 12 (8 invoeren in autonavigatie)
3439 MS Nieuwegein

Bing Maps