WAZUG NL 47: Centric

donderdag 19 apr 2018 in Gouda

Donderdag 19 april was er een bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Dit keer was Centric zo vriendelijk om de locatie in Gouda te sponsoren. We hadden weer een aantal sprekers bereid gevonden om de avond te vullen met twee interessante sessies. De avond had dit keer een IT Pro focus.

De agenda zag er als volgt uit:

17:30u Inloop & ontvangst

18:00u–18:30u Diner

18:30u–18:35u Welkomstwoord

18:35u–19:30u Sessie 1: Sander Berkouwer (SCCT) - Apparaten en Azure AD: wie, wat en waar?

Lange tijd was apparaatbeheer binnen Active Directory vooral een sterke on-premises troef van Microsoft. De laatste tijd heeft Microsoft flink in Azure Active Directory gebouwd aan mogelijkheden in combinatie met apparaten. Denk hierbij onder andere aan eenmalige aanmelding, maar ook het koppelen van apparaten, toegang verschaffen of juist verbieden op basis van de apparaatstatus en -locatie. Sander vertelt ons alles over Windows 10 in combinatie met Azure Active Directory. Aan bod komen de Azure AD Join-functionaliteit, Conditional Access, Azure Multi-Factor Authentication, Azure Identity Protection en Windows Hello. Zijn recommended practices zijn absolute aanraders om mee te nemen vanuit deze sessie.

Spreker: Sander Berkouwer werkt bij SCCT en is negenvoudig Microsoft MVP in Directory Services en Azure Active Directory.

19:30u–19:40u Korte pauze

19:40u–20:40u Sessie 2: Sebastiaan Brozius en Theo van Drimmelen (Solvinity) - Automatische gedeployde hybride Dev/Test omgeving

Onze klant heeft services in de Solvinity cloud maar wil de flexibiliteit van Azure gebruiken voor zijn testomgevingen. Solvinity heeft een verbinding tussen de bestaande omgeving en Azure gebouwd en vervolgens d.m.v. ARM scripts en het bestaande Solvinity Puppet platform virtual servers gedeployed. Daarnaast is automatisch aan- en uitzetten geïmplementeerd. In de presentatie zullen we laten zien hoe we de omgeving gebouwd hebben, welke design challenges we gezien hebben en hoe we de omgeving nu beheren.

20:40u–21:15u Borrel

Locatie:

Antwerpseweg 8

2803 PB Gouda

Bing Maps

Downloads

Van dit evenement zijn de volgende downloads beschikbaar: