WAZUGNL 34: Xpirit

donderdag 27 okt 2016 in Hiversum

Donderdag 27 oktober was er een bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Dit keer was Xpirit zo vriendelijk om de locatie in Hilversum te sponsoren. Ook dit keer hadden we weer twee interessante sessies op het programma!

Microsoft Azure User Group Meetings zijn bedoeld voor alle architecten, engineers en consultants die interesse hebben in -en/of ervaring hebben met- het Microsoft Azure platform. We moedigen dan ook iedereen aan collega's en klanten uit te nodigen om zich te laten informeren en inspireren door onze sprekers.

De agenda zag er als volgt uit:

17:30u Inloop & ontvangst

18:00u–18:30u Diner

18:30u–18:35u Welkomstwoord

18:35u–19:30u Sessie 1: Loek Duys (Xpirit) - Building event driven architectures using Azure Service Fabric

During this talk Loek will explain what Service Fabric is and how you can use it to build a Microservices architecture. After that he'll talk about why Event Driven Architecture patterns are useful for Microservices and show you how you can apply them inside Service Fabric solutions.

19:30u–19:40u Korte pauze

19:40u–20:40u Sessie 2: Valery Jacobs (Microsoft) - Azure as The Internet for Things

Er bestaan veel definities over wat The Internet of Things precies betekent maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het gaat over veel devices en potentieel heel veel data. Deze sessie geeft een overzicht hoe Azure haar poorten wagenwijd open zet om organisaties te helpen de belofte van IoT waar te maken. We doorlopen de levenscyclus van een data bericht dat wordt verzonden door een device en inzicht kan opleveren in de cloud om slimme beslissingen te nemen. Referenties uit de praktijk zullen onthullen waar de valkuilen zitten en hoe die zijn te vermijden. Onderwerpen van gesprek zullen o.a. zijn: Multiplatform devices, OSS, IoT Hub vs. Event Hubs, Stream Analytics en Cortana Intelligence Suite.

20:40u–21:15u Borrel

Locatie:

Laapersveld 27

1213 VB Hilversum

Bing Maps

Downloads

Van dit evenement zijn de volgende downloads beschikbaar: