WAZUGNL 30: Delta-N

donderdag 25 feb 2016 in Den Haag

Donderdag 25 februari 2016 was er een bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Dit keer was Delta-N zo vriendelijk om de locatie in Den Haag te sponsoren. Ook dit keer hadden we weer twee interessante sessies op het programma!

Microsoft Azure User Group Meetings zijn bedoeld voor alle architecten, engineers en consultants die interesse hebben in -en/of ervaring hebben met- het Microsoft Azure platform. We moedigen dan ook iedereen aan collega's en klanten uit te nodigen om zich te laten informeren en inspireren door onze sprekers. Stuur deze mail gerust door.


De agenda zag er als volgt uit:

17:30u Inloop & ontvangst

18:00u–18:30u Diner

18:30u–18:35u Welkomstwoord

18:35u–19:30u Sessie 1: Yorick Docter (Microsoft) - Moving your dev/test environment to the cloud; learnings from the field

Dev/test workloads are generally one of the first workloads that are migrated to a public cloud, but what is the best approach? In this session a customer case is discussed, providing guidance and best practices for approach as well as insight in which Azure services are used and how they’ve been used.

19:30u–19:40u Korte pauze

19:40u–20:40u Sessie 2: Dylan de Jong (Microsoft) - RDW als hybride (plug in)

De RDW heeft 25.000 bedrijven en 8 miljoen burgers als klant. Op dit moment levert de RDW ongeveer 80 Internet diensten die in de afgelopen 10 jaar zijn ontwikkeld in haar eigen on-premise datacenters. In 2015 is de RDW een project gestart om de 80 Internet applicaties te verhuizen naar de Cloud met het doel een betere schaalbaarheid, time to market en beveiliging te realiseren. De RDW is een overheid organisatie en moet heel secuur omgaan met gegevens beveiliging en het toepassen van Cloud. Zo mogen bijvoorbeeld geen (privacy)gevoelige gegevens opgeslagen worden in de Cloud. Daarnaast stelde de business de eis dat het geen big bang overgang mocht zijn en er altijd teruggevallen kan worden op on-premise.

Deze sessie gaat in op de business drivers (waarom Cloud), de kaders waaran de oplossing moet voldoen (wat mag wel en niet en waarom is het zo belangrijk deze vast te stellen) en de vertaling naar de technologie (hoe ziet de nieuwe hybride Cloud oplossing eruit).

20:40u–21:15u Borrel

Locatie:
Delta-N

Laan van Waalhaven 450
2497 GR Den Haag

Bing maps

 

Downloads

Van dit evenement zijn de volgende downloads beschikbaar: