WAZUGNL 27: Betabit

donderdag 17 sep 2015 in Utrecht

Donderdag 17 september 2015 was er een bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Dit keer was Betabit zo vriendelijk om de locatie in Utrecht te sponsoren. We hadden een interessante ‘klantcase’ en Azure Search op het programma staan.

De agenda zag er als volgt uit:

17:30u Inloop & ontvangst

18:00u–18:30u Diner

18:30u–18:35u Welkomstwoord 

18:35u–19:30u Sessie 1: Rick van den Bosch (Betabit) - Getting started with Azure Search

Betabit ontwikkelt software voor in de cloud, voor mobiele apparaten en voor op uw eigen servers. Als Microsoft Partner specialiseren wij ons in het gebruik van Microsoft-technologie. Een van onze klanten stelt grote hoeveelheden documenten beschikbaar middels een op Azure gehoste applicatie. Omdat de inhoud van deze documenten doorzoekbaar moet zijn worden alle documenten en hun content volledig geïndexeerd, door gebruik te maken van Lucene(.NET). Momenteel onderzoeken we hoe Azure Search ons kan helpen alle content nog beter en sneller te doorzoeken.

  • Korte uitleg context / klant
  • Introductie: indexing & Search
  • Introductie: Azure Search
  • Voorbeelden (code !)
  • GeoLocating met Azure Search (als de tijd het toelaat)

19:30u–19:40u Korte pauze

19:40u–20:40u Sessie 2: Frank Potjens & Tom van de Meent (CycloMedia) - CycloMedia's stairway to Azure

CycloMedia is een bedrijf dat zich bezighoudt met het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de openbare ruimte op basis van hoogwaardige cyclorama’s (360 graden straatfoto’s) en luchtfoto’s. Het werkterrein beperkt zich niet meer tot Nederland alleen maar breidt zich ook uit naar o.a. de VS, Brazilië, Duitsland en Scandinavië. Dit vraagt om een mondiale beschikbaarheid van data en services waarvoor een cloudoplossing het meest voor de hand ligt. In deze sessie nemen we je mee in onze ervaringen en uitdagingen bij de realisatie van deze oplossing en de migratie van honderden terabytes aan beeldmateriaal.

20:40u–21:15u Borrel

Locatie:
Betabit

Burgemeester Verderlaan 15
3544 AD Utrecht

Bing Maps

Downloads

Van dit evenement zijn de volgende downloads beschikbaar: