WAZUGNL 25: ICT Automatisering (Eindhoven)

dinsdag 10 mrt 2015 in Eindhoven

Op dinsdag 10 maart waren we te gast bij ICT Automatisering in Eindhoven voor onze 25e Azure gebruikersgroep bijeenkomst. We hadden een agenda met een groen tintje. Groene stroom, verwerking van veel data, IoT en Microsoft Azure. Een mooie combinatie, waarover we deze avond meer hoorden.

De agenda zag er als volgt uit:

17.30u–18:00u Inloop & ontvangst

18.00u–18.30u Diner

18:30u-18:35u Welkomstwoord

18:35u–19:30u Sessie 1: Michiel van Buuren (ICT Automatisering) - IoT en Microsoft Azure. Samenwerken voor groene energie.
Veel mensen met een groen hart hebben zonnepanelen op hun huis. Dat levert veel data op over stroomproductie; als je dat combineert met data over stroomverbruik, dan heb je al heel eenvoudig een hele leuke en nuttige toepassing. Michiel van Buuren gaat in op de technologische aspecten van de toepassing en het gebruik van Microsoft Azure technologie hierbij. Een praktijktoepassing in het IoT domein en de rol van Microsoft Azure hierin.

19.30u–19.40u Korte pauze

19.40u–20.40u Sessie 2: Patriek van Dorp (Xpirit) - Groene Stroom, Tesla en Microsoft Azure
Elektrische voertuigen zijn in trek tegenwoordig. Toyota, Mitsubishi, Tesla en vele andere auto fabrikanten spelen in op deze vraag door met steeds meer betaalbare modellen op de markt te komen. Deze elektrische voertuigen hebben een steeds grotere actieradius en zien er steeds beter uit, waardoor de vraag naar elektrisch rijden alsmaar groter zal worden. Energie maatschappij Eneco heeft daarom voor deze markt een systeem ontwikkeld waarmee voor de berijders van elektrische voertuigen een extra voordeel te behalen valt als zij laden op momenten dat de energie goedkoop is. Deze sessie zal ingaan op waarom het voor Eneco interessant is om hierop in te spelen en waarom zij gekozen hebben voor het Microsoft Azure platform om dit systeem op te implementeren.‚Äč

20.40u–21.15u Afsluiting & Borrel

Locatie:
ICT Automatisering
Prof. Dr. Dorgelolaan 30
5613 AM Eindhoven
(4e etage)

Bing Maps

Downloads

Aan dit evenement zijn nog geen downloads gekoppeld.