WAZUGNL 8: Ordina in Nieuwegein

donderdag 26 apr 2012 in Nieuwegein

Donderdag 26 april 2012 was er weer een bijeenkomst van de Nederlandse Windows Azure User Group.  Voor deze achtste bijeenkomst van onze gebruikersgroep hadden we een gevarieerde agenda waarbij alle presentaties uiteraard in het teken stonden van Windows Azure. Deze keer was Ordina zo vriendelijk om de locatie en catering te sponsoren. De Windows Azure User Group Meetings zijn bedoeld voor alle architecten, engineers en consultants die interesse hebben in en/of ervaring hebben met het Windows Azure Platform. We moedigen dan ook iedereen aan collega's en klanten uit te nodigen om zich te laten informeren en inspireren door onze sprekers.

Helaas was een van onze sprekers (Kurt Claeys) onverwacht verhinderd. Daarom heeft Carlos Sardo ter plekke nog een sessie gegeven over ASP.NET session state management.

De presentaties zijn beschikbaar via de downloadknop.

De agenda zag er als volgt uit:

 • 17:00u Inloop en ontvangst
 • 17:30u-17:45u Welkomstwoord Ordina & WAZUG NL
 • 17:45u-18:30u Sessie 1: Edo van Asseldonk (Ordina) - Multi Tenant applicatie in de praktijk
   Edo vertelt hoe hij een multi tenant applicatie bouwde o.b.v. ASP.NET MVC en het Windows Azure platform. In deze presentatie zal worden toegelicht waar hij allemaal tegenaan liep en waar de theorie anders is dan de praktijk. Aan bod komen onder andere SQL Azure, Table Storage, Access Control Service, App Fabric Cache, het customizen van het uiterlijk van de applicatie per tenant en nog veel meer.
 • 18:30u-19:15u Diner
 • 19:15u-20:00u Sessie 2: Carlos Sardo and Frank van Rooijen (Tam Tam) - Autoscalling Umbraco v5 with WASABi
  We go hands-on with the latest Windows Azure Autoscaling Application Block (WASABi), from the Enterprise Library and we will demonstrate it ruling a full-fledged Umbraco v5 Web Role.
 • 20.00u-20.45u Sessie 3 : Carlos Sardo - ASP.NET Session state management
 • 21:00u-21:30u Borrel  

Locatie (BingMaps)

Ordina
Ringwade 1
3439 LM Nieuwegein