WAZUGNL 20: Ordina (Nieuwegein)

donderdag 01 mei 2014 in Nieuwegein

Donderdag 1 mei was er een bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Onze gold sponsor Ordina was zo vriendelijk om de locatie in Nieuwegein en de catering te sponsoren.

De agenda zag er als volgt uit:
17:00u Inloop & ontvangst
17:30u–17:35u Welkomstwoord WAZUG NL & Ordina
17:35u–18:30u Sessie 1: Dennis Mulder (Microsoft) – Large global scale events & campaigns on Microsoft Azure

Dennis is als Architect betrokken geweest bij de website van het grootste sport event van 2014. In deze sessie wordt ingegaan op de architecturele patronen die toegepast zijn in deze oplossing die 100M+ gebruikers en meer dan 100k requests/sec aankan. Kom naar deze sessie om te leren hoe we om zijn gegaan met het distribueren van data in vier Microsoft Azure datacenters, hoe we om zijn gegaan met caching, monitoring, operations etc. Ook doen we uit de doeken hoeveel gebruikers we daadwerkelijk hebben gehad en hoeveel 9’s uptime mogelijk zijn met de toegepaste architectuur patronen.
18:30u–19:15u Diner
19:15u–20:00u Sessie 2: Erik Jansen (Microsoft) – Media Streaming in de Cloud

Windows Azure Media Services is nu meer dan een jaar beschikbaar. Maar wat kun je er mee, en voor welke workloads is dit interessant? In deze sessie gaat Erik in op Media Streaming workflows voor het encoderen en leveren van media, zowel live als video on demand. Hij zal uitleggen wat de unieke mogelijkheden van Azure Media Streaming zijn en demonstreren hoe je gebruik kan maken van de SDK voor zowel on demand als Live streaming. Je zal zien dat Azure Media Services niet alleen maar interessant is voor grote media bedrijven!
20:00u–20:45u Sessie 3: Eelco Koster (Ordina) – Onder de motorkap van Azure Web Sites
Altijd al willen weten wat er onder de motorkap gebeurd als je een Azure Web Site aanmaakt? Waarom kan je zo snel schalen, en wat gebeurt er met session state? Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de technische onderbouwing van Azure Web Sites, waaronder: hoe nieuwe websites worden aangemaakt, hoe inkomende verzoeken worden gerouteerd en onderhouden, en wat er eigenlijk gebeurt wanneer het tijd is om je website te schalen. Eelco zal ook ingaan op de nieuwe features die aangekondigd zijn tijdens //build/.
20:45u–21:30u Borrel

Locatie:
Ordina
Ringwade 1
3439 LM Nieuwegein

Locatie op Bing Maps