WAZUGNL 18: CGI (Rotterdam)

donderdag 09 jan 2014 in Rotterdam

Ook in 2014 ging de Nederlandse Windows Azure User Group door met het organiseren van meetings rondom het onderwerp Windows Azure. De eerste van het nieuwe jaar vond plaats op donderdag 9 januari. Ook deze keer hadden we weer interessante en verrassende sessies voor jullie in petto. CGI was zo vriendelijk om de locatie in Rotterdam en de catering te sponsoren.

 De agenda zag er als volgt uit:

  • 17:00u Inloop & ontvangst
  • 17:30u-17:45u Welkom CGI & WAZUG NL
  • 17:45u-18:30u Sessie 1: Riccardo Becker (CGI) - NS Reizigerstelsysteem, een reis naar de Cloud

Tijdens een pilot heeft CGI samen met NS Reizigers een systeem gerealiseerd, volledig gebaseerd op Windows Azure. De pilot had een aantal doelstellingen: 'Ervaring opdoen met Windows Azure','Ervaring opdoen met sensoren in treinstellen die het aantal in- en uitstappers telt' en 'Ervaring opdoen met ProgressApama als Complex Event Processor'. De uiteindelijke solution verzorgt het transport van telgegevens van reizigers gebundeld met treininformatie (samenstelling van treinen, aankomsttijden etc.) naar een centrale lokatie waar afnemers zoals de NS Reisplanner Xtra en de LED borden op Den Bosch Centraal station. De pilot betrof het traject Zwolle - Roosendaal.

  • 18:30u-19:15u Diner
  • 19:15u-20:00u Sessie 2: Clemens Reijnen (Sogeti) - Snel en efficiënt functionaliteit realiseren met Azure binnen ontwikkelteams

De MSDN voordelen in de vorm van Azure credit’s zijn al een tijdje beschikbaar net als het hosten van de Visual Studio IDE op Azure IaaS. Dit gecombineerd met en het gebruik van de Visual Studio Online maakt het mogelijk om vele team activiteiten efficiënt uit te voeren op Azure. Maar, niet alleen het ontwikkelteam kan gebruik maken van Azure om snel en efficiënt functionaliteit te realiseren. Als ook de test, acceptatie en productie omgevingen gebruik maken van Azure zullen de voordelen groot zijn. Tijdens deze sessie wordt aan de hand van demo's en praktijk voorbeelden het gebruik van Azure voor ontwikkelaars getoond. Met de tips gegeven tijdens deze sessie kunnen deelnemers hun software ontwikkeling verbeteren.

  • 20:00u-20:45u Sessie 3: Marcel van Rijn (Connect2Crowd) - Azure in de praktijk: cases van Heineken en Talpa

Succesvol zijn in de cloud, is meer dan alleen inzet van technologie. Voordat je bij Heineken in staat bent een platform als Azure succesvol in te zetten, moet er heel wat werk verzet worden om de afdelingen IT, Marketing en Legal op 1 lijn te krijgen. Marcel van Rijn, Technisch directeur Connect2Crowd zal vertellen hoe je succesvol digitale media campagnes inricht waarbij de capaciteit van de infrastructuur net zo vanzelfsprekend beschikbaar is, als water uit de kraan. Aan de hand van de campagne praktijk cases James Bond (Heineken) en X-factor (Talpa) vertelt Marcel hoe de organisatie klaargestoomd is om Azure te kunnen gebruiken. In zijn presentatie legt Marcel uit welke barrières er zijn overwonnen en welke blauwdruk hieruit ontstaan is, inzetbaar voor ieder bedrijf… Marcel zal aan het eind van zijn presentatie op verrassende interactieve manier het dialoog aangaan met het publiek over zijn stellingen over de cloud.

  • 20:45u-21:30u Borrel

Locatie:
CGI
George Hintzenweg 89
3068 AX Rotterdam

Bing Maps / Routebeschrijving

Downloads

Van dit evenement zijn de volgende downloads beschikbaar: